Unelmasta totta

Ajatus yrittäjyydestä ja yhdessä työskentelemisestä alkoi vuonna 2016. Saunan lauteilla suunniteltiin tulevaa, yhteistä elämää, keskusteltiin haaveista ja unelmista. Sen hetkiset työt olivat molempien mielestä uuvuttavia, aikataulut ahdistivat, useammat aamut töihin lähtiessä olivat positiivisuuden sijaan negatiivisia. Itse olin työskennellyt hoitoalalla 10 vuotta, Marko oli toiminut it-alalla 20 vuotta. Halusimme muutosta, uusia haasteita ja pois ns. oravanpyörästä. Ajattelimme että yrittäjyys voisi olla ratkaisu. Tosin vaikea ja haasteellinen ratkaisu. Rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta ei kuitenkaan puuttunut. Yhteinen päätös ja halu perustaa oma yritys kasvoi vuoden 2016 aikana niin paljon, että lähdimme etenemään ajatuksesta käytäntöön.

Liiketoimintasuunnitelmaa tehdessä aloimme katselemaan sopivia liiketiloja Aurasta, kotikylästämme. Sillä hetkellä ajatuksena oli perustaa yritys, joka ei liittynyt sinappiin tai elintarvikealaan. Sinappitehtaan toinen pää oli tyhjillään, joten päätimme kysyä Kalevilta vuokrausmahdollisuutta. Tehtaan pihassa odoteltiin Kalevia ja samalla tuli mieleen, että jospa sitä alettaisiin kuitenkin tekemään sinappia. Ajatus tuli ja meni ja vähän hymyilyttikin. Kalevi saapui ja esitteli tilat, samalla hän mainitsi halunsa luopua Matin Mainiosta, kunhan vain sopiva jatkaja löytyisi. Tämän kuultuamme tuli erikoinen tunne asiasta ja valtava kiinnostus heräsi. Pohdimme asiaa muutaman päivän, kunnes soitimme Kaleville. Halusimme jatkaa hänen liiketoimintaansa, mutta kuinka vakuuttaa Kalevi ihmisinä, jotka juuri kävivät katsomassa liiketiloja muuhun tarkoitukseen?

Kalevi oli lähdössä lomalle ja päätettiin, että palataan asiaan loman jälkeen. Lomaviikon aikana teimme liiketoimintasuunnitelman ja kirjelmän, joilla pyrimme osoittamaan olevamme tosissamme ja enemmän kuin innokkaita jatkamaan liiketoimintaa. Monien, monien eri keskustelujen, käänteiden ja tapaamisten jälkeen pääsimme sopimukseen. Intuitio ohjasi vahvasti ja rohkaisi tähän suureen muutokseen molempia osapuolia. Uskoimme, että rehtiys, aitous ja innostus painoivat vaakakupissa paljon kauppoja tehdessämme. Usko itseensä ja kuuntelemalla sydämen ääntä riittää tekemään oikeat päätökset.

Nyt olemme olleet yrittäjinä n.3,5 vuotta. Kulunut aika on ollut äärettömän kasvattavaa. Sitkeyttä ja kärsivällisyyttä on opiskeltu reilusti. Oman ajan tärkeys on korostunut, olemme ymmärtäneet kuinka iso asia on saada työlle vastapainoa.  Voimaa ammennamme meille tärkeistä asioista. Marko soittaa rumpuja erilaisissa kokoonpanoissa ja itse olen löytänyt taulujen maalaamisen uudelleen. Kyky pysähtyä ja nauttia hetkistä on äärimmäisen tärkeää, olemme paljon muutakin kuin yrittäjiä ja se on hyvä muistaa.

Minna ja Marko