Reseptit 2018-02-05T13:08:52+00:00

Reseptit

Ennen kaikkea Matin Mainio sinappi soveltuu grillimakkaran ja kinkun kaveriksi. Mausteeksi hernekeittoon ja ihan vain leivän päälle. Mainiosta on moneksi.

Jos sinulla on jokin hyvä resepti, niin otamme sen mielellämme vastaan ja jaamme sen tiedoksi muille innokkaille ruoanlaittajille. Reseptin voit lähettää Palautteet-sivulta.

Jauhelihakastike:

400g jauhelihaa
1 sipuli pilkottuna
4rkl vehnäjauhoja
n. 3dl vettä
1 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
suolaa
1 rkl Matin Mainio Chili- sinappia

Paista jauheliha ja pilkottu sipuli. Lisää mausteet.
Lisää tomaattipyre ja Matin Mainio Chili. Lisää vesi ja hauduttele kastiketta. Lisää vettä tarpeen mukaan.

Tarjoile keitettyjen perunoiden tai spagetin kanssa.

Salaatinkastike Mainion tapaan:

2dl oliiviöljyä
3 rkl Matin Sinappia, perinteinen/valkosipuli/chili
(oman mieltymyksen mukaan)
0,5dl vettä
0,5dl omenamehua
1rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl mustapippuria

Kaikki aineet sekoitetaan yhteen ja huristellaan sauvasekoittimen kanssa tasaiseksi.
Ihanaa vihreän salaatin kanssa.

Marinadi Mainiolla:

Lihalle
1dl siirappia
1dl Mainion sinappia perinteinen/valkosipuli/chili
1dl ruokaöljyä
1dl omenamehua
1dl viinietikkaa
1rkl soijakastiketta
1tl valkopippuria rouhittuna
1tl grillimaustetta

Sekoita ainekset keskenään ja kaada lihojen päälle. Anna maustua 2h ennen grillausta tai uunissa paistamista. Jos marinadia jäi yli voi sitä käyttää ihan sellaisenaan kastikkeena.

 

Matin sinappiset perunat:

1kg perunoita
Keitä perunat, niiden kypsyessä voit valmistaa sinappikastikkeen,

Sinappikastike
1,5dl Matin Mainio -sinappia
0,5dl ruokaöljyä
1dl omenamehua
1rkl omenaviinietikkaa
mustapippuria
1tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään, halutessasi voit lisätä kaksi valkosipulin kynttä murskattuna.

Kuori ja lohko perunat. Sekoita joukkoon sinappikastike.

Tarjoile sinappiset perunat esimerkiksi grillimakkaran ja vihersalaatin kanssa.
Voit valmistaa tämän myös uusista perunoista, jolloin kastikkeen joukkoon voisi lisätä runsaasti hienonnettua tilliä. Tämä versio sopisi hyvin esimerkiksi kalaruuan lisukkeeksi.

Minnan ja Markon uunilohi:

800g lohta
Merisuolaa
Mustapippurirouhetta

Kuorrutus
3/4dl Matin Mainio -sinappia
1/4dl hunajaa
1 raastettu appelsiinin kuori
1 kananmunan keltuainen

Ripottele lohelle suola ja pippuri. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Sivele seos lohen pintaan.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Mainiot kasvikset:

5 porkkanaa
300g kukkakaalia
300g parsakaalia
2 sipulia
1rkl voita
1rkl ruokaöljyä
2rkl vehnäjauhoa
1,5rkl Matin Mainio -sinappia (perinteinen, valkosipuli tai chili)
1,5tl suolaa
mustapippuria
1dl kermaa

Keitä kasviksia vedessä n. 5 minuuttia. Siivilöi mutta säästä 3dl keitinlientä. Laita kattilaan voi ja öljy. Lisää vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi. Kaada keitinliemi joukkoon, hauduta. Lisää sinappi, mausteet ja kerma. Kaada kasvikset kattilaan ja kuumenna.

Kasvisten kylkeen sopii paistaa vaikka pihvi.

Lauantain lämppärit:

8 ruisleipäviipaletta
voita
3rkl Matin Mainio-sinappia (perinteinen, valkosipuli tai chili)
kinkkua siivuna tai rouheena
ananasta palana tai murskana
150g voimakasaromista juutoraastetta
2 kananmunaa
mustapippuria

Voitele leivät voilla ja sinapilla. Peittele kinkulla ja ananaksella. Riko munat ja vatkaa ne rikki, lisää mustapippuri. Lisää juustoraaste munien joukkoon. Laita leivät uunipellille ja lusikoi muna-juustoseos niiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes juustokuorrutus on kauniin ruskea. Parasta kylmän maidon tai oluen kanssa.