Hiljaista on kuin sinappitehtaalla. Vaan eipä ole enää! Viimeistään uusien tilausten myötä Matin Mainiolla on taas hyvänlaista tohinaa aina aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Tätä tekstiä kirjoittaessani olen harjoittelussa Aurassa Matin Mainion tehtaalla yrittäjäpariskunnan Markon ja Minnan vankassa opissa. Pyrin auttamaan heitä parhaani mukaan sinapin sekä ketsupin markkinoinnissa ja sain kunniatehtävän aloittaa tämän uuden “Sinappia rinnassa”-blogin. 

Lähdin miettimään (kylmästä viimasta ja lumisesta kelistä huolimatta) alkavaa kevättä ja sen mukana tuomia juhlia, joissa notkuva ruokapöytä on suuressa osassa. 

Ensimmäisenä niistä pääsiäinen. Mämmin, pashan ja munien ohessa myös sinapille on monenlaista käyttöä! Sitä ei ehkä piiloiteta pääsiäismunien lailla, mutta “Missäs se sinappi on?”, on silti melko tuttu lausahdus. Onneksi se kuitenkin löytyy kuin löytyykin yleensä jääkaapin uumenista!

Matin Mainion valikoimasta chilisinappi on ehdoton suosikkini. Pannulla tirisevä bratwursti ja kylkeen tujaus chilisinappia. Lisukkeeksi omatekoiset ranskanperunat ja niihin Matin Mainion ketsuppi. Ai ai ai!

Kun ruoka on laskenut pääsiäisestä, niin ei aikaakaan kun on jo vappu. Juhannuksesta puhumattakaan! Onkohan vielä liian aikaista puhaltaa pölyt grillistä ja kaivaa se esiin?

Muistakaahan nauttia hyvästä ruoasta ja ennen kaikkea mainiosta sinapista! 

Kuulemisiin ja blogiterveisin,

Joni, harjoittelija sinappitehtaalta