Joulu tulla jolkottaa ja sinappiyrittäjän vauhdikkain sesonki on meneillään. Täällä sinappitehtaalla joulun aika alkaa jo syksyllä syys-lokakuulla. Tulevan joulun sinappeja valmistetaan kauppojen hyllyille ja joulu on myös liikelahjasinappien kulta-aikaa. Tehdään tarkkoja laskelmia raaka-aineista ja niiden riitävyydestä, jotta kaikki sinapit saadaan purkkeihin hyvässä aikataulussa. Tämä joulu on ollut raaka-aineiden osalta haastavaa aikaa, varsinkin sinappijauhojen tarvittavassa määrässä on ollut aika kikkaileminen. Yhteen kattilaan sinappijauhoa menee kymmeniä kiloja ja valmista sinappia siitä saadaan n.1000 pulloa. Joulun alla sinappia tehdään useita kymmeniä kattilallisia.

Sesongista huolimatta olemme voineet kuitenkin myös huilata ja laittaa kotia vähitellen joulukuosiin. Pipareita on lasten kanssa leivottu ja rakennettu kaksi piparkakkutaloakin. Jouluruoista perunalaatikkoa on tullut jo maisteltua, sekä tietysti riisipuuroa ja rusinasoppaa. Jonkin verran myös joululauluja on kuunneltu, ne eivät vain hivele meillä kaikkien korvia, joten sitä minun on tarvinnut hieman rajoittaa.

Kinkku kruunaa meidän joulupöytämme ja perinteisesti Marko on sen paistanut ja pintaan tottakai sivellään omaa sinappia, perinteistä Mainiota. Oma suosikkini kinkun lisäksi on perunalaatikko ja ei niin perinteinen punajuurilaatikko, niin ja juustoja unohtamatta! Mikä on sinun suosikkisi joulupöydässä?

Tunnelma, kiireettömyys ja LAPSET tuovat meille joulun. Perheen yhteinen aika- lasten ilo, siinä on kaikki. Oikein ihanaa joulua kaikille! Lämpöä ja rakkautta jokaiseen kotiin!

Jouluisin terveisin, Minna