Historia2017-07-17T07:34:01+00:00

Historia

Matin Mainio-sinappia alettiin valmistamaan myyntiin Vaskiolla 1958 pariskunta Anna ja Matti Ojalan toimesta. Resepti on saatu sukuperintönä ja tarina kertoo, että sinappia olisi valmistettu samalla reseptillä jo ennen sotia.

80-luvulla heidän poikansa Jorma Ojala siirtyi valmistamaan sinappia, jolloin hänen vanhempansa jäivät eläkkeelle. Sinappia valmistettiin tuolloin Paimiossa. Noihin aikoihin salainen resepti vuosi ulkopuoliselle. Tästä huolimatta on Matin Mainio-sinappi pitänyt pintansa ja on edelleen kotiruokapöytien perinteikäs, suosittu, aito ja alkuperäinen sinappi.

Vuonna 1995 Matin Mainio-sinapin valmistus siirtyi Auraan ja puikkoihin astui Kalevi ja Marjatta Ali-Keskikylä. Kalevi Ali-Keskikylä kehitti Matin Mainiolle kaksi uutta makua perinteisen maun rinnalle.

Heinäkuussa 2017 pariskunta Minna Hirvelä ja Marko Mäkilä siirtyivät sinappihommiin ja saivat haltuunsa salaiset reseptit sekä perinteitä ja rehellisyyttä kunnioittavan tavan työskennellä. Sinappi valmistetaan edelleen Aurassa.

Kuva: Kunta Sanomat 4.12.1981, Seppo Lehtonen